Sådan installerer du Apache med PHP 8 på CentOS 7

2023-09-28 17:56:35

Introduktion

Apache er en populær open source-webserversoftware på tværs af platforme. PHP er et udbredt open source-scriptingsprog designet til webudvikling. I denne vejledning viser vi dig, hvordan du installerer Apache sammen med PHP 8 på en CentOS 7-server.

Forudsætninger

Før du begynder, skal du sørge for at have en CentOS 7-server med en ikke-root-bruger med sudo-rettigheder.

Installation af Apache

Fremgangsmåde

1. Opdater dit system

Først skal du opdatere dine pakkelister for opgraderinger og nye pakkeinstallationer:

$ sudo yum update -y

2.

2. Installer Apache

Installer derefter Apache ved hjælp af følgende kommando:

$ sudo yum install httpd -y

3.

3. Start og aktivér Apache

Når installationen er færdig, skal du starte Apache-tjenesten og aktivere den til at starte ved opstart ved hjælp af følgende kommandoer:

$ sudo systemctl start httpd
$ sudo systemctl enable httpd

Installation af httpd

Installation af PHP 8

1. Aktivér EPEL- og Remi-arkivet

EPEL og Remi repositories indeholder PHP 8-pakken. Aktivér dem ved hjælp af følgende kommandoer:

$ sudo yum install https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-7.noarch.rpm -y
$ sudo yum install http://rpms.remirepo.net/enterprise/remi-release-7.rpm -y

2.

2. Installer PHP 8

Installer PHP 8.0 og nogle almindelige PHP-udvidelser:

$ sudo yum install php80-php php80-php-pear php80-php-bcmath php80-php-pecl-jsond-devel php80-php-pecl-jsond php80-php-pecl-zip php80-php-mysqlnd -y

Konklusion

Afslutning

Tillykke! Du har installeret Apache med PHP 8 på dit CentOS 7-system. Nu kan du begynde at bygge dine PHP-webapplikationer, der betjenes via Apache-webserveren.