Sådan ændrer du root-adgangskoden i Linux

2023-09-28 17:56:35

Introduktion

I et Linux-system har root-brugeren det højeste niveau af adgang og kan udføre enhver handling på systemet. Der kan være tidspunkter, hvor du har brug for at ændre root-adgangskoden af sikkerhedsmæssige årsager, eller fordi den er blevet glemt. Denne artikel vil guide dig gennem processen med at ændre root-adgangskoden i et Linux-system.

Ændring af root-password

1. Få adgang til terminalen

For at begynde skal du åbne terminalen i dit Linux-system. Det kan du typisk gøre ved at søge efter "terminal" i dit systems hovedmenu.

2. Skift til rodbrugeren

Når terminalen er åben, skal du skifte til root-brugeren ved at skrive følgende kommando:

$ sudo su

3.

3. Skift adgangskode til roden

Nu hvor du er logget ind som root-bruger, kan du ændre root-adgangskoden. Brug kommandoen 'passwd' som følger:

# passwd

Når du har skrevet kommandoen 'passwd', bliver du bedt om at indtaste den nye adgangskode. Når du har skrevet den nye adgangskode, bliver du bedt om at skrive den igen til bekræftelse.

Afslutning

Du har nu med succes ændret root-adgangskoden i dit Linux-system. Husk altid at opbevare din adgangskode sikkert og at ændre den regelmæssigt for at opretholde systemsikkerheden. Hvis du har spørgsmål eller løber ind i problemer, er du velkommen til at kontakte vores supportteam.