Opsætning af phpMyAdmin og oprettelse af en MySQL-bruger på CentOS 7

2023-09-28 17:56:35
Performance-Optimized Fast Internet Integrations - POFII

Introduktion

phpMyAdmin er et gratis open source-værktøj skrevet i PHP, der er beregnet til at håndtere administrationen af MySQL eller MariaDB ved hjælp af en webbrowser. I denne guide viser vi dig, hvordan du installerer phpMyAdmin og opretter en MySQL-bruger på et CentOS 7-system, der kører MySQL 8.0.

Forudsætninger

Før du starter, skal du have en CentOS 7-server med MySQL 8.0 installeret og en ikke-root-bruger med sudo-rettigheder.

Installation af phpMyAdmin

1. Installer EPEL-arkivet

EPEL-repositoriet indeholder phpMyAdmin-pakken. Installer den ved hjælp af følgende kommando:

$ sudo yum install epel-release -y

2.

2. Installér phpMyAdmin

Når EPEL-repositoriet er aktiveret, skal du installere phpMyAdmin:

$ sudo yum install phpmyadmin -y

Oprettelse af en

Opretelse af en MySQL-bruger

1. Få adgang til MySQL

Få adgang til MySQL-shell med følgende kommando:

$ mysql -u root -p

2.

2. Opret en ny bruger

Opret en ny bruger 'newuser' med password 'password' ved at køre:

mysql> CREATE USER 'newuser'@'localhost' IDENTIFIED BY 'password';

3.

3. Giv tilladelser

Giv 'newuser' alle rettigheder til databasen 'database':

mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON database.* TO 'newuser'@'localhost';
mysql> FLUSH PRIVILEGES;

Konklusion

Konklusion

Du har med succes installeret

Du har installeret phpMyAdmin og oprettet en ny MySQL-bruger på dit CentOS 7-system, der kører MySQL 8.0. Nu kan du administrere dine MySQL-databaser via et brugervenligt webinterface.