Sådan installerer du MySQL 8.0 på CentOS 7

2023-09-28 17:56:35

Introduktion

MySQL er et af de mest populære open source-systemer til styring af relationelle databaser. Denne guide viser dig, hvordan du installerer MySQL 8.0 på et CentOS 7-system.

Forudsætninger

Før du starter installationsprocessen, skal du sørge for, at du har et CentOS 7-system med en ikke-root sudo-aktiveret bruger og en grundlæggende firewall-opsætning.

MySQL 8.0-installation

1.

1. Opdater dit system

Først skal du opdatere dit systems pakkeindeks:

$ sudo yum update -y

2.

2. Tilføj MySQL Yum-repositoriet

Derpå skal du downloade MySQL Yum Repository-pakken fra MySQL's officielle hjemmeside:

$ wget https://dev.mysql.com/get/mysql80-community-release-el7-3.noarch.rpm

Installer derefter den downloadede release-pakke med følgende kommando:

$ sudo rpm -ivh mysql80-community-release-el7-3.noarch.rpm

3.

3. Installer MySQL-serveren

Nu kan du installere MySQL-serveren.

Nu kan du installere MySQL-serveren med følgende kommando:

$ sudo yum install mysql-server -y

4.

4. Start og aktivér MySQL-tjenesten

Når installationen er færdig, skal du starte MySQL-tjenesten og aktivere den til at starte ved opstart ved hjælp af følgende kommandoer:

$ sudo systemctl start mysqld
$ sudo systemctl enable mysqld

Konklusion

Konklusion

Konklusion

Tillykke, du har installeret MySQL 8.0 på dit CentOS 7-system. Nu kan du begynde at bygge dine databaseapplikationer med MySQL.