Sådan skjuler du bundoverløb i CSS ved at indstille bredden på den overordnede div

2023-09-28 17:56:35
Performance-Optimized Fast Internet Integrations - POFII

Introduktion

Håndtering af overflow er et vigtigt aspekt af webdesign. Det definerer, hvordan det indhold, der overskrider et elements boks, skal behandles. I denne guide viser vi, hvordan man skjuler det nederste overflow, når en div er for stor til sin overordnede ved at indstille bredden på den overordnede div ved hjælp af CSS.

Skjul overløb i bunden

Trin 1: Definer HTML-strukturen

Først opretter vi en parent div og en child div, der er for stor til sin parent.

<div class="parent">
  <div class="child">Indhold her</div>
</div>

Trin 2

Trin 2: Anvend CSS-stilarter

Næste trin er at bruge CSS til at skjule overflowet fra den overordnede div.

.parent {
  width: 100%; /* eller en hvilken som helst specifik bredde */
  overflow: hidden; /* skjuler alt overflow */
}

.child {
  width: 150%; /* eller en hvilken som helst størrelse, der er større end parent */
}

Konklusion

Konklusion

Ved at sætte "overflow"-egenskaben til "hidden" på den overordnede div, kan vi sikre, at alt indhold i den underordnede div, der overstiger størrelsen på den overordnede, bliver skjult. Det er en nyttig teknik til at styre layout og design i CSS.